Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Джуліані був дуже ображений»: Луценко публічно попросив вибачення перед адвокатом Трампа

  • 14.05.2019, 17:13
  • 717

Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу у Києві вибачився за слова нардепа Сергія Лещенка щодо особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані і заявив, що скасування його візиту до України було «не звичайним».

Про це повідомляє УНН.

«Пан Джуліані зі мною зустрічався декілька раз, ми зідзвонювались. У понеділок я прокинувся від новини, яка весь світ так стурбувала — скасування його візиту. Він мені зателефонував. Чесно кажучи, вперше у своєму житті я за 20 хвилин не зміг вклинитись у монолог. Пан Джуліані був дуже ображений. Він декілька разів сказав, що це питання не Джуліані і Лещенка, не Джуліані і ще когось, а питання України і США», — наголосив Генпрокурор.

Він заявив, що Джуліані для більшості українців є легендарним мером Нью-Йорка, легендарним генеральним прокурором і дуже близьким соратником президента США Дональда Трампа. Його візит в Україну завжди є бажаною подією.

«Заяви окремо взятого громадянина Лещенка є його особистим ставленням, яке не може впливати на наші міждержавні стосунки. Я б хотів принести вибачення пану Джуліані за ті оцінки, які дає пан Лещенко публічно, а особливо непублічно по відношенню до пана Джуліані. Не йому мірятись статусом з Джуліані. Дуже розраховую, що пан Джуліані скорим часом буде в Україні і буде зустрічатися з тими посадовими особами, з ким вважає за потрібне… Стосовно причин скасування візиту — я не уповноважений розголошувати їх до кінця, але йдеться не про звичайне скасування візиту з боку одного з юристів США. Це дуже важлива подія», — зазначив він.

Нагадаємо, що нардеп Сергій Лещенко оприлюднив «чорну бухгалтерію» Партії регіонів, у якій фігурувало ім'я глави виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Раніше повідомлялося, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа — Рудольф Джуліані — планує поїздку в Україну, прагнучи підштовхнути нову владу в Києві до просування вперед з розслідуваннями, які, як він сподівається, допоможуть Трампу. Однак згодом Адвокат Джуліані скасував свій візит в Україну через «ворогів США».

Схожі новини