Передплата 2024 ВЗ

Політв’язень Балух написав листа: в нього цілодобовий озноб, консула України не допускають

  • 14.05.2019, 10:13
  • 670

Український політв’язень Володимир Балух написав листа зі штрафного ізолятора в колонії у Тверській області. Він розповів, що до нього не пускають консула України, бо вважають громадянином РФ.

Отриманий лист опублікувала діячка Українського культурного центру в Криму Альона Попова, повідомляє Громадське.

«Весною, звісно, і не пахне, ні в площині моїх „взаємовідносин“ з правосуддям РФ, ні в оточуючій атмосфері вічно холодної камери ШІЗО, з похмуро-суворим пейзажем неба за гратами і ознобом, який не проходить 24/7», — написав Балух.

Він розповів, що в нього намагаються відібрати українське громадянство і не дають зустрітися з консулом України, бо, як стверджує адміністрація колонії, він нібито є громадянином РФ, тому що в нього кримська прописка.

Раніше Балуха в ШІЗО відвідала адвокатка Ольга Дінзе. За її словами, стан політв’язня значно погіршився. Його вже в третій раз відправили до ШІЗО.

Також підконтрольний окупаційній владі Верховний суд Криму ухвалив рішення, яке продовжує час перебування в колонії українського політв'язня Володимира Балуха.

Нагадаємо, Володимир Балух з 29 березня перебуває у виправній колонії № 4 російського міста Торжок у Тверській області.

9 жовтня 2018 року Балух заявив про припинення голодування на час етапу. Володимир Балух тримав голодування 206 днів, вживаючи тільки по кілька ложок вівсяного киселю, сухарі, воду та чай з медом.

19 жовтня 2018 року політв'язня Володимира Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО до Керченської колонії.

Улітку 2018 року підконтрольний окупаційній владі Роздольненський районний суд Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

У серпні 2017 року в анексованому Криму Балуха засудили до 3,5 років ув’язнення. Його звинуватили у «зберіганні боєприпасів». На початку жовтня 2017 року суд скасував вирок українцеві та призначив новий розгляд справи. За його підсумками у січні 2018 року суд в анексованому Криму засудив Балуха до 3 років 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тисяч рублів.

Схожі новини