Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Не сподобався текст»: стало відомо, чому митрополита Епіфанія немає у відеозверненні Зеленського

  • 14.05.2019, 08:58
  • 860

Предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній відмовився від участі у відеозверненні релігійних лідерів до мешканців окупованої частини Донбасу та анексованого Криму, яке оприлюднив новообраний президент Володимир Зеленський.

За даними джерел BBC в оточенні Епіфанія, йому пропонували з'явитися на відео, проте він відмовив.

Ієрарху не сподобався текст, який йому пропонували озвучити, про те, що «говорити потрібно не мовою гармат».

За словами співрозмовників, Епіфаній хвилювався, що виглядатиме немов він закликає до перемовин із лідерами бойовиків.

Також предстоятель церкви переживав, що участь у відео його і Філарета призведе до різночитань у тому, хто в ПЦУ головніший.

Нагадаємо, релігійні лідери України звернулися до мешканців окупованої частини Донбасу та анексованого Криму з «посланням миру». Ролик оприлюднено на офіційній сторінці Володимира Зеленського у Facebook.

До відеозвернення долучилися патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, голова УГКЦ Блаженніший Святослав, голова УПЦ Московського патріархату Онуфрій, муфтій Криму Айдер Рустемов, головний рабин Одеси та Півдня України Авраам Вольф, муфтій Ахмед Тамім, муфтій Саїд Ісмагілов, головний рабин Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецький, головний рабин Харкова та Сходу України Мойше Москович, головний рабин Києва Мойше Реувен Асман, головний рабин Донбасу Пінхас Вишецький.

Водночас на відео відсутній предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Схожі новини