Передплата 2024 ВЗ

На «Маювку» Львів пережив бум польських туристів

  • 13.05.2019, 19:34
  • 1 338

За день польський турист витрачає на розваги, їжу та сувеніри 84 євро

На травневі вихідні у Львові був чималий наплив польських туристів. З усіх-усюд лунала польська мова, і не лише в центральній частині. Поляки традиційно їдуть до міста Лева на «Маювку» (на початок травня припадає кілька свят у РП, серед них — День Конституції), бо мають подовжені вихідні. За офіційною інформацією управління туризму Львівської міської ради, польський турист — на першому місці серед закордонних гостей. Торік їх приїхало понад 365 тисяч (16,6% від загальної кількості усіх туристів за весь рік), у 2017 році — 574 тисячі, у 2016 — 444 тисячі. За день один поляк витрачає у Львові 84 євро. Це один з топових показників витрат.

На першому місці туристів, які відпочивають у Львові «на широку ногу» — німці (98 євро за день), на другій сходинці американці — 96 євро, на третій позиції — британці — 90 євро.

Як розповіла «ВЗ» спеціаліст відділу розвитку індустрії гостинності управління туризму Львівської міської ради Ганна Кіцілінська, більшість поляків відвідують Львів не вперше, рекомендують приїхати на вікенд своїм друзям. «Добре, що повертаються, — каже. — Це означає, що їм тут подобається. Найбільше приїжджають з метою відпочинку. Бо тут дешево, цікаво, якісно… Полякам подобається ціни, пропозиція, їх тут розуміють, гарно обслуговують, і це доволі близько. Зі Львова є аж дев’ять авіанапрямків до Польщі. Бо поляки найбільше подорожують до нас літаками, а також власними авто. Залізниця — на третьому місці».

Ганна Кіцілінська каже, у серед місць, які найчастіше відвідують поляки — «Високий Замок», Оперний театр, Личаківський цвинтар, концептуальні ресторани. Деякі поляки масово «дегустують» пиво у пивбарах, інші — кавують у креативних кав’ярнях. «Як правило, поляки приїжджають до нас з друзями, родичами, — наголошує вона. — Популярні заклади серед них — ресторація «Бачевських», «Львівська копальня кави».

Схожі новини