Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд оштрафував Зеленського за незаконну передвиборчу агітацію

  • 13.05.2019, 16:31
  • 360

Оболонський районний суд міста Києва визнав новообраного Президента України Володимира Зеленського винним у незаконній передвиборчій агітації та оштрафував на 850 грн.

Про це повідомляє УНН.

Сьогодні, 13 травня, суд визнав Зеленського винуватим за ст. 212−10 КУпАП та оштрафував на 50 неоподаткованих мінімумів, а саме — понад 800 грн.

Сторона захисту Зеленського повідомила, що їхній підзахисний не зміг з’явитися у суді, тому адвокати попросили розглянути справу без нього, а також просили суддю закрити справу, оскільки, за словами адвокатів, у цій ситуації відсутній склад адміністративного правопорушення.

Зазначимо, що Володимир Зеленський визнав свою провину та підписав адмінпротокол. Він пояснив, що показав бюлетень не навмисно — його попросили журналісти.

Нагадаємо, на кандидата у президенти України Володимира Зеленського представники поліції склали акт адміністративного правопорушення за статтею 212−10 КУпАП щодо незаконної демонстрації заповненого бюлетеня після голосування.

Зокрема, під час другого туру виборів 21 квітня Зеленський на виборчій дільниці в Оболонському районі Києва показав свій заповнений бюлетень.

Частина 1 статті 7 Закону про вибори президента забороняє фото і відеофіксацію результатів волевиявлення. Закон також забороняє демонстрацію результатів голосування на дільниці, оскільки це є порушенням таємниці голосування.

Схожі новини