Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Команда Зеленського не хоче втягуватися у внутрішній конфлікт США, — WP

  • 12.05.2019, 14:13
  • 471

Команда новообраного президента Володимира Зеленського не хоче бути втягнутою у внутрішній політичний конфлікт у США.

Про це пише у неділю The Washington Post, посилаючись на людей з оточення Зеленського, передає «Українська правда».

«Поки президент Трамп і його найближче оточення стають все більш зосередженими на Україні як на потенційній прихильниці Джо Байдена й інших демократів, новообрана українська влада в Києві посилає власний сигнал: залиште нас у спокої», — йдеться у тексті.

Зазначається, що прибічники Зеленського у суботу заявили виданню про свої побоювання бути втягнутими у внутрішній політичний конфлікт у США, потенційно за рахунок України.

«Це точно не наша війна. Ми повинні триматися подалі від цього, наскільки можливо», — сказала близька до Зеленського особа на умовах анонімності.

За її словами, Зеленський виключає використання політичного тиску на правоохоронні органи України для досягнення будь-яких цілей Білого дому.

Видання зазначає, що Зеленський публічно не коментував можливий візит в Україну персонального адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, який згодом був скасований, і не зрозуміло, чи дійсно зустріч планувалася.

Близький до Зеленського чоловік сказав, що по офіційних каналах запиту про таку зустріч не надходило.

«Ані Володимир, ані люди з його оточення не є ворогами Америки чи її президента. Однозначно, жоден з них не є (ворогом — ред.). Ми не хочемо, щоб усе зводилося до таких звинувачень», — підкреслило джерело.

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у «середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів».

Серед таких людей він назвав нардепа Сергія Лещенка.

Сам Лещенко заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

Схожі новини