Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія: на мітингу в Іркутську вимагали відставки Путіна

  • 12.05.2019, 10:51
  • 752

На мітинг «За зміну політеліт, соціально-економічного курсу і дотримання Конституції Росії» в центрі Іркутська напередодні зібралося близько 50 чоловік. Учасники акції вимагали відставки президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Акцію, організовану російськими правозахисниками, підтримали представники «Лібертаріанської партії», анархісти, активісти руху «Національно-патріотичних сил Іркутської області» та регіонального штабу російського опозиціонера Олексія Навального.

«Вимога зміни політичних еліт, зміни влади — це основний лейтмотив нашої діяльності. Ми вважаємо, що влада повинна бути замінною і легітимною. А то, що відбувається зараз, — це спадкове боярство. І нас це абсолютно не влаштовує», — сказав координатор іркутського штабу Навального Антон Жуковец.

Учасники мітингу тримали плакати: «Голосуєш за едросса — ти зрадник нашої Батьківщини», «Вчителів — фальсифікаторів виборів — під народний суд!», «Те, що в усьому світі вважають убогістю, у нас називають стабільністю», «Я проти втручання держави в Інтернет «,» Ніхто не повинен зазнавати тортур «.

«Зокрема, ми вимагаємо скасування збільшення ПДВ, так як ми сьогодні бачимо, що бізнес підвищує ціни, і у людей закінчуються гроші. Нам постійно по телевізору кажуть, що у людей є гроші, а в житті ми бачимо, що цих грошей немає. по всій країні зараз проходять мітинги, а у нас в Іркутську тиша. І ось ми вирішили почати цю серію мітингів «, — сказав організатор акції протесту, правозахисник Дмитро Пономаренко.

Невелику кількість учасників він пояснює тим, що організатори не встигли належним чином сповістити жителів міста про майбутню акцію протесту, оскільки просто не очікували, що мерія погодить мітинг (в останні місяці звучали постійні відмови). Крім того, дозвіл було отримано напередодні святкових вихідних, коли багато жителів уже не могли змінити свої плани.

В ході мітингу організатори говорили, що вони відкривають сезон протестних акцій. Зокрема, він приурочений до майбутніх виборів нового скликання Думи Іркутська, які пройдуть восени. На наступних акціях активісти мають намір розповідати про потенційних кандидатів «Єдиної Росії», щоб не допустити їх до влади. Підтримуючи цю тему, Антон Жуковец розповів присутнім про порталі «Розумне голосування».

Мітинг тривав близько години, на завершення акції протесту учасники одноголосно проголосували за резолюцію. Основні вимоги — негайна відміна законів про підвищення пенсійного віку, податку на додану вартість, тарифів на вивезення сміття; декриміналізація статей Кодексу про адміністративні правопорушення про неповагу до влади, фейковий новинах; скасування закону про так званому автономному інтернеті; відставка президента і уряду Росії. Організатори планують відправити резолюцію президенту Росії Володимиру Путіну, а також до Держдуми Росії і Рада Федерації Росії.

Схожі новини