Передплата 2024 ВЗ

Київського патріархату УПЦ не існує і його не відновлять, — Мінкульт

  • 11.05.2019, 15:51
  • 561

Інформація про нібито відновлення діяльності Української православної церкви Київського патріархату не відповідає дійсності.

Діяльність такого релігійного об'єднання як УПЦ-КП було припинено шляхом об'єднання і приєднання до утвореної Православної церкви України. Так вирішив помісний собор колишньої УПЦ КП 15 грудня 2018 року — напередодні об'єднавчого собору, заявили в Міністерстві культури, передає 24tv.

А наказом Мінкульту від 30 січня 2019 року було зареєстровано статут релігійної організації «Київська митрополія ПЦУ». Цим наказом було визнано такими, що втратили чинність, низку наказів Мінкульту щодо діяльності УПЦ КП.

У міністерстві резюмували, що релігійне об'єднання УПЦ-КП і релігійна організація «Київська патріархія УПЦ фактично та юридично припинили свою діяльність.

Нагадаємо, раніше Філарет заявив, що Київський патріархат усе ще існує. Він збирає архієреїв, аби обговорити перспективи відновлення КП, який би волів сам очолити.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що його на цю зустріч не запрошували. При цьому владика визнав, що конфлікт є.

Схожі новини