Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінінфраструктури пропонує побудувати новий аеропорт у Закарпатті

  • 11.05.2019, 17:29
  • 496

Міністерство інфраструктури вважає відкриття аеропорту «Ужгород» лише тимчасовим вирішенням проблеми авіасполучення із Закарпаттям.

Про це сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Відкриття аеропорту в Ужгороді — тимчасове вирішення. Для нас ключовим буде будівництво нового аеропорту — або в Мукачевому (найімовірніше), або в іншому місті. Але для цього потрібні гроші», — сказав він, додавши, що будівництво нового аеропорту в Закарпатті обійдеться бюджету в 2−3 млрд гривень.

«Ми завжди наголошуємо, що Закарпаття не може бути територією, відрізаною від України. Воно повинно мати повноцінне дорожнє, залізничне та авіаційне сполучення. Як держава, ми досягли цього і відкрили аеропорт („Ужгород“ — ЕП.). Наразі питання в тому, щоб він працював якісно», — заявив Омелян.

За його словами, для нормальної роботи аеропорту має бути проведено велику роботу на рівні області.

«Вони мають зацікавити авіакомпанії, запропонувати пасажиру продукт, щоб літаки не були порожніми, і тоді вже планувати зручні рейси», — вважає міністр інфраструктури.

Як заявив Омелян, міністерство не може «бути нянькою для всіх аеропортів». Наразі справа за переговорною позицією з боку керівництва аеропорту та керівництва області.

Схожі новини