Передплата 2024 ВЗ

Вандали зганьбили на кладовищі в Польщі пам’ятний хрест українцям

  • 11.05.2019, 13:29
  • 921

На кладовищі в гміні Фредрополь в Підкарпатському воєводстві, що неподалік від польсько-українського кордону, невідомі зганьбили пам’ятний хрест, на якому встановлена таблиця з прізвищами членів українського підпілля з цього села.

Про це повідомляє «Сегодня».

Як виявилося, на хресті фарбою написали нецензурні вирази польською мовою. Також вандали замалювали таблицю з прізвищами повстанців. Як відзначають в Об'єднанні українців у Польщі (ОУП) в Перемишлі, цілком ймовірно, хтось пробував її зірвати.

«На мою думку, це не тільки хрест. Це могила. Там поховані жителі села, які були в підпіллі», — говорить Марія Туцька, голова перемишльського відділу ОУП.

Сліди наруги виявили колишні жителі села, які 5 травня поїхали на цвинтар. ОУП хоче подати заяву в прокуратуру у цій справі.

До речі, то не перший подібний інцидент на цьому кладовищі. У листопаді минулого року невідомі знищили там дві українські могили. Тоді пошкодження також виявили колишні жителі села, які приїхали 1 листопада поставити лампадки на могилах близьких. Ці два пам'ятники відновлено після знищення.

Схожі новини