Передплата 2024 ВЗ

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцева замість 10 років в’язниці просить про умовне покарання

  • 10.05.2019, 19:15
  • 987

Засуджена до 10 років позбавлення волі винуватиця смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева оскаржила вирок і домагається пом’якшення вироку до 5 років умовного покарання.

Про це повідомляє KHARKIV Today із посиланням на адвоката потерпілих Ларису Матвєєву, передає ТСН.

За словами захисниці, вони ознайомилися з апеляційною заявою Зайцевої. Засуджена кардинально змінила свою позицію, якщо раніше вона свою провину повністю визнала, то тепер намагається перекласти її на іншого фігуранта — Геннадія Дронова, стверджує Матвеєва.

«Позиція боку захисту Зайцевої обурила всіх, потерпілі ніколи не вірили в каяття Зайцевої, але до такого відвертого цинізму теж ніхто готовий не був», — заявила адвокат.

Вона додала, що законних підстав для зміни рішення суду першої інстанції немає, оскільки нова позиція Зайцевої ґрунтується на спробі зняти з себе провину і спростувати матеріали кримінальної справи.

«Зайцева ж провину свою визнавала, з обвинувальним актом погоджувалася, готова була понести справедливе покарання. З огляду на об'єктивні докази і тяжкість наслідків, таких підстав немає», — підсумувала адвокат потерпілих.

Нагадаємо, кривава аварія сталася ввечері 18 жовтня 2017-го в Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, внаслідок чого загинуло шестеро людей: п'ятеро загинули на місці, а шоста жертва аварії померла після тижневої коми.

Зайцевій спочатку було призначено два місяці ув'язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала усім причетним матеріальну допомогу. Також суд взяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення.

Врешті, 27 лютого 2019 року обом водіям суд виніс вирок — 10 років за ґратами. Адвокат Геннадія Дронова, який свою провину так і не визнав, заявив: подаватимуть апеляцію. Оскаржуватимуть також і рішення суду про виплату компенсацій родинам загиблих та потерпілих.

Схожі новини