Передплата 2024 ВЗ

Коломойський спрогнозував коаліцію в Раді й призначення при Зеленському

  • 10.05.2019, 14:28
  • 538

Олігарх Ігор Коломойський сказав, що не втручатиметься в партійний список Слуги народу, оскільки «відразу зв’яжуть з Коломойським і підніметься шум».

Олігарх Ігор Коломойський назвав партії, з якими «Слуга народау» обраного президента Володимира Зеленського може сформувати коаліцію після виборів в Раду, а також озвучив можливих кандидатів на посади прем'єр-міністра, спікера Ради і глави адміністрації президента.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, ще не ясно, чи потрібен розпуск Ради і дострокові вибори.

«Це вигідно країні. Виходимо з ідеологеми, що у нас є 5 років, нам потрібно швидко ворушитися (…) Але, якщо рухатися занадто швидко, необдумано, то можна налетіти на неприємності, і потім через час довго пояснювати чому не виконали те, що можна було навіть відносно нескладно зробити», — сказав він, зазначивши, що «є миттєвий рейтинг (Зеленського — ред.), який потрібно конвертувати в, по можливості, якомога більше депутатів».

На думку Коломойського, в наступному парламенті коаліція Слуги народу з екс-регіоналами і партією чинного президента Петра Порошенка неможлива.

«Об'єктивно, є коаліція з трьох партій — Слуга народу, Тимошенко, Гриценко і плюс ще хтось в добавку, але не Опозиційний блок, це точно (…) З Тимошенко можлива, з Ляшком, Гриценком. З нормальними людьми, а не зі зрадниками, які в Москву за консультаціями їздять «, — резюмував він.

Як сказав олігарх, його особистий адвокат і юрисконсульт штабу Зеленського Андрій Богдан, який «сам по собі», може стати главою АП: «Там є з кого вибрати — це Шефір, Богдан і Стефанчук. Я ставлю на Богдана».

Також він вважає, що генпрокурора Юрія Луценка потрібно залишити на посаді «до наступної Ради точно». Екс-кандидат в президенти Юлія Тимошенко, за його словами, може стати спікером Ради, так як «більше вона не візьме». Нинішній міністр МВС Арсен Аваков, «як компроміс між багатьма», або глава правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв можуть зайняти пост прем'єр-міністра.

«Може йому (Авакову- ред.) взагалі не потрібно це прем'єрство, може він залишиться собі далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем'єром нехай буде Коболєв. Тому що він же технічна людина, яка буде виконувати концепцію розвитку країни», — припустив він.

Ліга.net.

Схожі новини