Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко обговорив з Меркель подальший тиск на Росію у питанні звільнення українських моряків та посилення санкцій проти Москви

  • 10.05.2019, 12:40
  • 287

Відбулася телефонна розмова між Президентом України Петром Порошенком та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Петро Порошенко подякував німецькому лідеру за особливу увагу до ситуації в Україні, насамперед у питанні відновлення територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба глави держави.

Було наголошено, що за останні п’ять років українсько-німецьке партнерство досягло стратегічного рівня. Глава держави окремо відзначив всебічну підтримку України з боку Федерального уряду ФРН та особисто Федерального канцлера, включаючи впровадження реформ, зокрема децентралізації, посилення інститутів правової держави, підтримку України на євроінтеграційному шляху.

У контексті розгляду в Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом питання звільнення 24 українських моряків окрема увага була приділена подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією.

Сторони також обговорили розвиток ситуації на Донбасі у світлі останніх провокативних кроків Росії. Петро Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази.

Ангела Меркель відзначила чесність та змагальність виборчого процесу в Україні, а також особисту роль Петра Порошенка в демократичності виборів і у впровадженні реформ в Україні протягом останніх 5 років. Канцлер Німеччини висловила сподівання, що нове керівництво України буде дотримуватись принципу наступництва у зовнішній політиці, передусім щодо ЄС та розвитку українсько-німецького стратегічного партнерства.

Ангела Меркель запевнила, що Україна залишатиметься в центрі уваги політики ЄС та Німеччини.

Схожі новини