Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Естонії висунули територіальні претензії до Росії

  • 10.05.2019, 12:28
  • 605

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив, що Російська Федерація досі не повернула Естонії 5,2% території.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на естонське видання ERR.

Із такою заявою міністр виступив 9 травня на прес-конференції, коментуючи зауваження журналістів про те, що лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен, яка запланувала поїздку до Естонії, вважає, що Крим був приєднаний до Росії добровільно.

За словами Хельме, який очолює партію націоналістів EKRE, у цьому контексті слід говорити не тільки про Крим, але й про ситуації в Східній Україні, Абхазії і Південній Осетії.

«Подвійних стандартів бути не повинно, досі в руках Росії знаходиться і 5,2% території Естонії. Росія не хоче нам ні повертати цю територію, ні давати за неї компенсацію, ні взагалі обговорювати це питання», — підкреслив Хельме.

Він зазначив, що Естонія, як і Японія, яка терпляче чекає, коли їй вдасться повернути собі Курили, теж готова чекати, коли питання територій буде вирішено в площині міжнародного права. «Воювати з Росією ми не збираємося», — додав він.

Націонал-консервативна партія EKRE, яку очолює Хельме, сповідує євроскептичну ідеологію. За підсумками парламентських виборів в Естонії правопопулістська партія посіла третє місце та увійшла до складу новоствореного уряду.

Схожі новини