Передплата 2024 ВЗ

Українка тиждень стоїть під посольством Данії, де утримують її дворічного сина: у справу втрутився Клімкін

  • 10.05.2019, 11:58
  • 909

Українка Анастасія Могенсен сьомий день проводить акцію під посольством Данії в Україні.

Вона заявляє, що її чоловік, данець Ян Ког Могенсен, викрав їхнього 2-річного сина Даніеля і переховує його на території посольства Данії у Києві, про це повідомляє ВВС.

Жінка каже, що під час викрадення жорстоко побили її матір, бабусю Даніеля.

Поліція оголосила дитину у розшук.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дитину утримують у посольстві Данії «всупереч усім правилам і нормам».

Суперечка через сина

Анастасія Могенсен каже, що перебуває під стінами посольства день і ніч вже сьомий день. Вона тримає в руках портрет дворічного сина Даніеля і розповідає журналістам про свою сімейну драму.

«Ми три роки жили у шлюбі у Данії. Наш син народився у 2016 році, зараз йому 2,5 роки. Скоро буде рік, як ми повернулися і разом з сином живемо в Україні, у Запоріжжі».

За її словами, непорозуміння у родині сталися через те, що чоловік її «жорстко залякував і погрожував». Жінка каже, що хотіла мирно вирішити конфлікт і не звертатися до суду.

«Я просила його спочатку знайти вихід — якби він зміг приїхати в Україну, щоб якось згладити конфлікт. Але він не захотів. Він почав дзвонити-писати всім моїм друзям, що я вкрала в нього дитину».

За її словами, вона з сином не переховувалась, Ян знав їхню адресу, приїздив у гості. І ось нещодавно він сам подав на розлучення. У жінки все ще прізвище чоловіка.

«А другого травня він вирішив викрасти дитину».

«Волочили по асфальту»

2 травня поліція Запоріжжя оголосила у розшук Даніеля Могенсена. За інформацією правоохоронців, батько вивіз хлопчика на машині у невідомому напрямку.

Анастасія розповідає, що під час інциденту з Даніелем тоді була її мама, бабуся Даніеля.

«Даніель їхав на велосипеді, вона почала йому зав'язувати шапку, і у цей момент Ян і ще три величезні чоловіки накинулися на неї, почали душити, валили її назад. У цей момент чи то один з мужиків, чи то Ян хапає Даніеля, пхає його в машину, сідає, бабуся в шоці біжить за дитиною, відкриває двері, намагається його витягти, але в цей момент її хапають і починають волочити по асфальту — всім тілом, головою. Потім кидають її на асфальт і їдуть геть».

Пані Олена, матір Анастасії і бабуся Яна, стоїть поруч з дочкою, поки вона спілкується з журналістами. На її обличчі досі видно синці.

Жінки звернулась до поліції. Правоохоронці оприлюднили прикмети дитини і просили повідомляти будь-яку інформацію про його місцезнаходження.

У той же час, за словами Анастасії, син перебував на території посольства разом з батьком і двоюрідною тіткою Енн Хансен.

На думку жінки, чоловік поїхав до посольства, щоб зробити дитині паспорт для перетину кордону.

«Я прошу, молю пустити мене до дитини», — каже Анастасія.

Жінка жаліється, що представники посольства її не пускають, а також не пропустили швидку, яку вона викликала, щоб пересвідчитись, що з дитиною все гаразд.

Анастасія розповіла ВВС News Україна, що їй пообіцяли організувати зустріч з представниками чоловіка, проте, коли вона відбудеться, жінка не знає. З чоловіком напряму вона не спілкується.

Викраденого тиждень тому у Запоріжжі українського хлопчика Даніеля всупереч усім правилам і нормам утримують у Посольстві Данії в Україні, прокоментував інцидент міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

На своїй сторінці у Facebook він розповів, що вже кілька разів розмовляв з Андерсом Самуельсеном, міністром закордонних справ Данії і його запевнили, що справа має зрушитись з мертвої точки.

«Сприяти сімейному примиренню — непроста справа. Зараз вкрай важливо, аби данське посольство вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків. Адже це ще більше підливає масла у вогонь і без того складної ситуації», — зазначив пан Клімкін.

Схожі новини