Передплата 2024 «Добра кухня»

Петиція про часткове скасування декомунізації у Харкові зібрала необхідну кількість голосів

  • 10.05.2019, 11:40
  • 504

На сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.

Про це свідчить інформація на веб-сторінці, повідомляє Українська правда.

Станом на ранок п’ятниці за пропозицію проголосували 5400 людей при необхідних 5 тисячах. Тепер ініціативу має розглянути міська рада.

«Не треба лукавити, прикрашаючи історію. Потрібно чесно дивитися правді в очі — Харків звільнила радянська армія під командуванням маршала Жукова», — пише автор петиції у своєму коментарі до неї.

Він звертає увагу, що нинішня назва проспекту і станції — ім. генерал-майора Петра Григоренка — не виправдана, адже останній «пов'язаний з Харковом тільки місцем навчання протягом двох років».

«Вимагаємо від міської ради і мера міста повернути пам'ять про маршала Жукова в місто — станція метро і проспект імені Жукова повинні існувати в Харкові!» — закликає ініціатор.

На підтримку петиції вже виступив мер Харкова Геннадій Кернес. Він пообіцяв «зробити все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в життя».

Міський голова зауважив, що і Григоренко, і Жуков гідні увічнення, але останній має перевагу.

«Запитайте тих небагатьох ветеранів — кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму — переоцінити неможливо», — написав він у Facebook, щойно петиція була зареєстрована.

Нагадаємо, Харків перейменував проспект імені Жукова на Григоренка ще в 2016 році в рамках всеукраїнської декомунізації.

Схожі новини