Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Названо топ-5 найнебезпечніших продуктів харчування

  • 10.05.2019, 16:58
  • 977

Дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви і солодощі увійшли в п’ятірку найнебезпечніших продуктів.

Замість м’яса в ковбасі — небезпечна маса з дешевих відходів. Перетирають сухожилля, шкіру, копита, додають ароматизатори. Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 або 60 гривень за кілограм, адже оброблені м’ясні вироби — це отруйні канцерогени, пише «Жіночий світ». А вони, в свою чергу, провокують рак товстого кишечника, прямої кишки, сечового міхура, підшлункової залози.

У напівфабрикатах: заморожених пельменях, варениках, млинцях і т.д. містяться трансжири, фосфати і інша зараза. Ще зберігають їх як-небудь. Можна отримати харчове отруєння.

Технологи стверджують: за низькою ціною може бути тільки сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше — звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може привести до печії, хвороб серцево-судинної системи і не тільки. Для здешевлення сирних продуктів замість молочного жиру додають пальмову олію, яка викликає ракові пухлини.

Дешеві зразки рибних консервів небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити в саму рибу. А т.зв. «Акційні» консерви, у яких закінчується термін зберігання, тому і реалізується за безцінь, можуть викликати ботулізм — смертельну хворобу, яка лікується тільки в стаціонарі лікарні.

Крім того, часто людині доводиться платити не за рибу, а за велику кількість води або олії в консерві.

Фахівці радять купувати дорогі і якісні продукти. Просто в меншій кількості.

Схожі новини