Передплата 2024 «Добрий господар»

Звільнення українських моряків: Зеркаль розповіла подробиці щодо першого засідання трибуналу ООН

  • 10.05.2019, 09:58
  • 797

Слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків 10 травня триватимуть три години.

Про це повідомила заступниця глави МЗС, голова делегації України в Міжнародному трибуналі Олена Зеркаль на своїй сторінці у Facebook .

Вона зазначила, що підготовка до слухань займає набагато більше часу, ніж власне судове засідання.

«У міжнародному публічному праві, можливо, як ніде інде, важливою є майстерність аргументів, виваженість і логічність позицій. Кожен документ, кожен виступ і кожне слово, артикль, кома, зноска — буквально все важить і може стати вирішальним. І не важливо, чи мова йде про виступ, письмовий документ, чи один з сотень додатків до документів», — написала Зеркаль.

Олена Зеркаль також підкреслила, що РФ протидіє спробам Києва довести, що моряків захопили й утримують незаконно.

«Росія чіпляється буквально до кожного слова і до кожної зробленої заяви, перекручуючи їх зміст. У процесуальних документах ви можете побачити, як Росія вправляється у майстерності назвати біле чорним, потім знову білим, заперечуючи свою згоду з тим, що біле є білим», — заявила вона.

За словами Зеркаль, на засіданні 10 травня на підтримку України виступатимуть представники юридичної компанії Covington & Burling Марні Чік і Джонатан Гімблет, генсек Гаазької академії міжнародного права професор Жан-Мюрік Тювенін, арбітр у трибуналах з морського права професор Альфред Соонс.

У червні до слухань приєднається Стерлінгський професор міжнародного права Єльського університету Гарольд Коу.

Схожі новини