Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Супрун: Ми мусимо кожного дня казати «рускому міру» прості слова: не сьогодні

  • 09.05.2019, 19:33
  • 673

9 травня і кожного дня потрібно казати ні «рускому міру», який пропагує Кремль.

Таку думку висловила очільниця МОЗ Уляна Супрун.
Про це повідомляє Прямий

«Зробити символом перемоги Совєцького Союзу стрічку, яка використовувалась у відзнаках в білогвардійському русі та в російських підрозділах Вермахту під час Другої світової війни.

Виводити людей на марші з портретами людей, про яких вони часто не знають, у компанії ніколи не старіючих «штатних» ветеранів, які воювали ще бувши дітьми або навіть не народившись. Тому що рускій мір — це про цинічні крадіжки і брехню.

Нагадувати всьому світу, що найбільші втрати у Другій світовій поніс саме Совєцький Союз, і не нагадувати, що він же ж розпочинав цю війну як союзник Третього Рейху. Тому що рускій мір — це про стирання пам’яті та створення альтернативної історії", — наголосила Супрун.

Супрун зазначила, що «рускій мір» — це про шовінізм і зверхність.

«В окопах і військових частинах, аудиторіях і класах, кабінетах та операційних, на вулицях і у власних домівках, у коридорах і в парках, у клубах і в церквах, на телепрограмах і в розмовах з друзями в кафе, у пабах та на стадіонах — кожен і усі #МиТут можемо і мусимо сьогодні і кожного дня казати рускаму міру дуже прості слова: не сьогодні», — повідомила вона.

Схожі новини