Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Патріарх Філарет очолив панахиду за загиблими у Другій світовій війні

  • 09.05.2019, 16:48
  • 673

9 травня 2019 року, у день святкування 74-ї річниці перемоги над нацизмом Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив панахиду за спочилими в роки Другої світової війни та молебень за мир в Україні

Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на Facebook сторінку Патріарха Філарета.
Богослужіння проходило на території Національного музею історії України у Другій світовій війні в Києві.

Молитва розпочалась співом ʺХристос Воскресʺ, який виконав хор Київської православної богословської академії під керівництвом диякона Юрія Мигаля.

Святійшому Владиці співслужили намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт та духовенство міста Києва.

Патріарх Філарет привітав усіх присутніх з Днем Перемоги і запевнив, що як у Другій світовій війні ми перемогли, так і зараз чекаємо перемоги над агресором.

ʺМи перемогли зло, фашизм, тому що з нами був Бог. Бо Бог не може бути зі злом, яким був фашизм, тому ми і перемогли. Зараз іде подібна війна на сході в Донбасі. І теж гинуть наші кращі сини і дочки, народ страждає. Ми чекаємо перемогу. Буде ця перемога? Обов’язково буде! Чому? Тому що, як у боротьбі з фашизмом перемогла правда, так і в боротьбі з агресором теж переможе правда. Бог — завжди з правдою, а де Бог там перемога. Тому ми переможемо, бо з нами правдаʺ, — виголосив Святійший Патріарх Філарет.

Схожі новини