Передплата 2024 «Добра кухня»

«Безсмертний полк» вийшов на проросійський марш у Києві

  • 09.05.2019, 10:45
  • 657

У Києві 9 травня розпочалася проросійська акція «Безсмертний полк», на яку вийшло близько 600 учасників. Люди тримають у руках портрети учасників Другої світової війни.

Про це повідомляє 24 Канал.

Начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко напередодні розповів, що поліція готова забезпечити правопорядок на всіх масових акціях 9 травня.

Біля станції метро «Арсенальна», звідки стартує акція, розташовані рамки металошукачів, чергую поліція. Правоохоронців в самому метро працюють у посиленому режимі, іноді на виході перевіряють окремих молодиків.

Серед присутніх на акції — нардепи Нестор Шуфрич, Євген Мураєв, Вадим Новинський та екс-кандидат у президенти Юрій Бойко.

У марші від Арсенальної площі до меморіалу Вічної слави беруть участь близько тисячі осіб. Вони тримають в руках портрети ветеранів Другої світової війни і квіти. Присутні скандують «Спасибо деду за победу» і співають «Катюшу» і «День победы».

Що таке «Безсмертний полк»? Російська громадська організація, початкова мета якої — проведення вшанувань учасників Другої світової війни. З 2012 року виступи організації охопили всю Росію. Ця організація почала активно діяти на території інших держав, зокрема й в Україні: 9 травня акції відбувались і в Києві.

Загалом, так звана акція «Безсмертний полк» — це інформаційна провокація Росії, елемент гібридної війни. Акція «Безсмертний полк» спрямована не на заклик вшанувати і не повторити війну, а на позиціонування «русского міра», міфології про перемогу Росії у Другій світовій війні, чи, як вони її називають — великій вітчизняній.

Схожі новини