Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кернес вирішив повернути ім’я радянського маршала Жукова на вулиці Харкова

  • 09.05.2019, 10:35
  • 720

Міський голова Харкова Геннадій Кернес закликає жителів міста підтримати опубліковані на сайті міськради електронні петиції про демонтаж встановленого на площі Свободи волонтерського намету «Все для перемоги», де збирають гроші для військових та повернення проспекту Петра Григоренка та станції метро «Палац спорту» імені маршала Георгія Жукова.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я закликаю вас підтримати ці петиції. Я обіцяю вам у разі, якщо вони наберуть п'ять тисяч і більше голосів — запропоноване в них не залишиться на папері … Я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в них у життя», — написав Кернес

«На цей намет на площі Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, з якимись фрагментами снарядів, сам вже теж вибухав не один раз. Особисто я за те, щоби його прибрати», — заявив мер. Намет навпроти обласної адміністрації стоїть від 2014 року та став одним з найвідоміших у місті волонтерських пунктів допомоги передовій АТО/ООС, місцем збору проукраїнських активістів.

Також Кернес виступив за повернення проспекту Петра Григоренка назви на честь радянського маршала Жукова. Григоренко був генерал-майором армії СРСР, дисидентом, засновником Української Гельсінської групи. Він навчався та певний час жив у Харкові, тоді як біографія Жукова із Харковом не пов’язана, а сам проспект до того називався на честь 60-річчя СРСР, а першою його назвою була — вулиця Стадіонна, повідомляє ТСН.

«З проспектом, який раніше був імені маршала Жукова, а тепер генерала Григоренка, складніше. Обидва — гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів — кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму — переоцінити неможливо», — написав Кернес.

Схожі новини