Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія погодилася відкрити Польщі доступ до фрагментів Ту-154 Качинського

Російське слідство схвалило запит від Польщі на огляд уламків президентського літака польського президента Леха Качинського, доступ до фрагментів відкриють наприкінці травня.

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

«Наприкінці березня цього року слідком РФ схвалив запит від компетентних органів Республіки Польща на черговий огляд уламків польського президентського літака Ту-154М. Згідно з досягнутою домовленістю, наприкінці травня поточного року співробітники С К Росії відкриють для польських представників доступ до агрегатів, підвузлів і конструктивних елементів „Ту-154М“, що зберігаються в Смоленську на аеродромі Смоленськ (Північний)», — йдеться у повідомленні.

При цьому уламки Ту-154М продовжують носити статус речових доказів, розслідування на сьогодні не завершено.

Як повідомлялося 10 квітня 2010 року неподалік російського Смоленська під час посадки на військовому аеродромі «Смоленськ-Північний» зазнав катастрофи літак Ту-154, на якому польська державна делегація прямувала в Катинь для участі в меморіальних заходах, присвячених 70-й річниці розстрілів НКВС польських військових у 1940 році. У катастрофі загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту літака, в тому числі і президентське подружжя — Лех і Марія Качинські, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі.

Голова підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи поблизу Смоленська Антоні Мацеревич заявив, що результати досліджень британської лабораторії підтвердили висновки польської підкомісії з розслідування причин катастрофи президентського Ту-154М про те, що на борту літака сталися вибухи.

Схожі новини