Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія заперечує всі звинувачення слідства щодо MH17 і висуває зустрічні звинувачення

  • 08.05.2019, 19:05
  • 721

Влада Нідерландів прагне приховати інформацію і вивести «з-під удару» Київ, не бажаючи оприлюднити службове листування про аварію малайзійського Boeing на Донбасі.

Про це в середу, 8 травня, заявила офіційний представник МЗС Р Ф Марія Захарова, повідомляє Кореспондент з посиланням на РІА Новости.

«Днями міністерство закордонних справ Нідерландів знову підтвердило позицію свого уряду в записці на адресу голландських депутатів з поясненням причин неможливості оприлюднити документи і службові переговори, в ході яких обговорювалися обставини аварії малайзійського боїнгу в небі над Україною, зокрема, як передбачається, питання про незакриття Україною свого повітряного простору», — заявила вона.

За словами дипломата, голландські депутати вважають, що в документах може міститися інформація «про справжні причини відмови України закрити небо над зоною бойових дій».

«Стійке небажання голландців оприлюднити службову переписку наводить на думку про прагнення королівства приховати найважливіші відомості, які можуть пролити зовсім інше світло на цю авіакатастрофу, а також мають намір будь-що-будь вивести з-під удару українську владу і знову покласти всю провину на Росію, але навіть у голландських депутатів виникають резонні сумніви в тому, що Київ не міг не знати, що незакриття повітряного простору над зоною бойових дій несе загрозу для безпеки цивільної авіації», — заявила вона.

Як повідомлялося, в березні Нідерланди, Австралія і Росія провели першу зустріч щодо відповідальності за збитий над Донбасом Боїнг рейсу MH17. Подробиці зустрічі не повідомлялися.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

У травні 2018 року об'єднана слідча група підвела перші підсумки розслідування інциденту. Згідно з висновками слідчих, Boeing був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який доставили на південний схід України до 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом. Міноборони Р Ф ці дані заперечує.

Схожі новини