Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Які вони, вітчизняні гемінгвеї та ремарки?

У Львові відбувся Перший Всеукраїнський форум військових письменників

У Львові відбувся Перший Всеукраїнський форум військових письменників. Протягом трьох днів містяни та гості мали можливість ближче ознайомитись із творчістю авторів, серед яких багато ветеранів війни на Сході України та військових журналістів. А щонайважливіше — наживо поспілкуватись із вітчизняними гемінгвеями та ремарками.

«Головна можливість форуму — жива комунікація з рівними та цікавими людьми. А також реалізація можливості довгоочікуваного „розвіртуалення“ своїх читачів з соціальних мереж», — розповів учасник АТО та автор книги «Слово про війну» Василь Піддубний.

На форумі військових письменників відбулися десятки зустрічей на різних локація міста — Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука, Франковому університеті, Будинку офіцерів, Академії сухопутних військ.

Спеціально для львівського студентства влаштували зустріч на факультеті журналістики Франкового університету з репортерами Наталією Нагорною та Євгенією Подобною, які поділились досвідом роботи в умовах бойових дій. А для курсантів військових академій письменники організували цікаві майстер-класи з військової спеціальності.

Родзинкою форуму став благодійний аукціон «Кава з присмаком попелу». На аукціоні кожен охочий міг виграти участь у незабутній кавовій церемонії разом зі своїм улюбленим письменником.

У рамках форуму презентували фото-виставку світлин з передової та продемонстрували різноманітні досі незвідані короткометражні фільми про АТО. «Літературний десант» зробив вилазку навіть у найвіддаленіші райони області, де презентував свої книги та поспілкувався з читачами.


Схожі новини