Передплата 2024 «Добра кухня»

Власник Львівського автобусного заводу росіянин Чуркін позивається до СБУ за право в’їзду в Україну

  • 08.05.2019, 17:58
  • 614

Російський бізнесмен Ігор Чуркін оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва постанову Служби безпеки України (СБУ) про заборону йому в’їзду в Україну.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на сайт «Судова влада України».

«Позивач у своїх позовних вимогах просить суд визнати протиправною та скасувати постанову СБУ про заборону в'їзду в Україну громадянину Р Ф Ігорю Анатолійовичу Чуркіну терміном на п'ять років», — повідомляється на сайті «Судова влада України».

Третьою особою зазначена адміністрація Державної прикордонної служби України.

«Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у справі», — уточнюється в релізі.

Як відомо, в жовтні 2001 року українсько-російське спільне науково-виробниче підприємство з обмеженою відповідальністю «Сіл-Авто» було визнано переможцем конкурсу з продажу 70,41% акцій ВАТ «Львівський автобусний завод» («ЛАЗ»).

Згодом завод неодноразово змінював назву й увійшов до ТОВ «ЛАЗ», власником якої був російський бізнесмен Ігор Чуркін, а керуючою компанією — «Сіті Транспорт Груп».

До складу групи входили Дніпровський автобусний завод (Дніпродзержинськ), Запорізький автобусний завод, торговий дім «Українські комерційні автомобілі», сервісна компанія «Бус-Сервіс», лізингова компанія LAZ Finance.

У 2015 році прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном «ЛАЗ», а в парламенті з'явилися ініціативи націоналізації заводу.

Станом на сьогодні, виходячи з даних у держреєстрі, І. Чуркін надалі є власником понад двох десятків українських компаній.

Схожі новини