Передплата 2024 ВЗ

В уряді пояснили, чим загрожують дострокові вибори у Раду

  • 08.05.2019, 14:40
  • 550

У нинішній ситуації проведення дострокових парламентських виборів в Україні було б безвідповідальним кроком.

Про це заявила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на спільному заході Фонду Маршалла та Робочої групи з трансатлантичної демократії на тему «Майбутнє європейської та євроатлантичної інтеграції України після президентських виборів» під час робочої поїздки до Вашингтона (США), повідомляє Урядовий портал.

«Цей рік — вирішальний для України. Новообраний Президент Зеленський прийде до влади в другій половині травня. А вже наприкінці жовтня Україна проведе наступні парламентські вибори. Зміна Президента несе низку викликів для безпеки України та продовження реформ. Проведення дострокових парламентських виборів, як це обговорюється зараз, може стати безвідповідальним кроком, — зазначила Віце-прем'єр-міністр. — У 2014 році Парламент відіграв стабілізаційну роль, почув і прийняв думку країни в найдраматичніші часи. Визнаючи недоліки нинішнього Парламенту, ми повинні бути дуже обережними, аби не жбурнути країну у стані війни у невизначеність наступної виборчої кампанії без забезпечення послідовності та передбачуваності дій влади».

Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла присутнім, що наразі, поки Україна вступила в перехідний період зміни влади, Російська Федерація продовжує здійснювати активну військову агресію проти України. Безпекова ситуація залишається напруженою, оскільки стратегічні плани Росії щодо підриву України залишаються незмінними і Росія не припиняє перевіряти на міцність обороноздатність України.

«У нинішній період не тільки Кремль бачить „вікно можливостей“ для себе, а також і деякі скомпрометовані політичні діячі, які хотіли б повернутися на політичну сцену України. У такому мінливому середовищі необхідно ухвалювати швидкі рішення, — зауважила Віце-прем'єр-міністр. — З 2014 року Захід є важливим і вірним союзником для України, і тепер ми розраховуємо на вашу активну участь і підтримку. Наше широке співробітництво з ЄС і НАТО має бути не тільки збережене, а й розвинене. Будь-які вагання або неоднозначність позиції щодо майбутнього України лише підірвуть наші досягнення».

Зі свого боку Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, що для неї в пріоритеті збереження послідовного, активного і суттєвого діалогу з партнерами в ЄС і НАТО під час перехідного періоду. Вона вкотре наголосила, що існує широкий консенсус українського суспільства щодо продовження європейського і євроатлантичного курсу країни. Більше того, влада зобов'язана робити все можливе, щоб Україна рухалася до повноправного членства в ЄС і НАТО, як це передбачено Конституцією.

Схожі новини