Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відбудеться виставка «Подорож із «Українсько-єврейською зустріччю»

16 травня у Львівському історичному музеї (пл. Ринок, 6) відкриється мультимедійна виставка «Подорож із „Українсько-єврейською зустріччю“», яка працюватиме до 16 липня.

Про це повідомив «ВЗ» менеджер проекту Віталій Надашкевич.

Львів першим серед українських міст прийматиме цю виставку, яка розповідає про життя євреїв й українсько-єврейську взаємодію на українських землях від давніх часів. Попередній варіант виставки тепло сприйняли в українській та єврейській громадах у різних містах Канади у 2015 році.

Виставка запрошує відвідувачів до подорожі, що охоплює тисячолітню історію зустрічі євреїв та українців, їхній досвід під владою різних політичних режимів та взаємодію з іншими народами. Це історія довгих періодів нормального співіснування й культурного взаємозбагачення, а також часів кризи. Львівська виставка доповнює висвітлення яскравих сторінок тривалої спільної історії (показаної у зовнішніх галереях музею) мультимедійною інсталяцією всередині приміщення, яка зображує життя євреїв у Львові та на Львівщині в 1920—1930-х роках.

Крім виставки будуть й інші події: виставка «Зал синагог» (вул. Вугільна 1), громадський симпозіум, що його організовує Український католицький університет, спеціальні проекти в музеї «Територія Терору» та у Львівському музеї історії релігії.

Схожі новини