Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коли Трійця 2019: дата та скільки будемо відпочивати

  • 08.05.2019, 15:12
  • 1 840

Трійця настає рівно через 50 днів після Великодня. Тому це свято має ще одну назву — П’ятидесятниця.

Про це пише УНІАН.

Трійця 2019: коли відзначається, дата

У цьому році Великдень відзначали 28 квітня. Таким чином, дата Трійці 2019 в Україні припадає на 16 червня, неділю. Цей день — офіційний вихідний в нашій країні.

Вихідні на Трійцю 2019

У червні на українців чекає додатковий вихідний на честь Трійці. Згідно з постановою Кабміну, якщо святковий день припадає на неділю, він автоматично переноситься на наступний за ним понеділок. Таким чином, на Трійцю 2019 буде три вихідних поспіль: з суботи, 15 червня, до понеділка, 17 числа.

Трійця: традиції свята

Ранок Трійці віряни починають з відвідування храмів. Після закінчення служби заведено освячувати заздалегідь підготовлені трави та букети. Прийшовши додому, квіти можна розкидати по городу, полю, щоб був кращим урожай. Частину освяченого букета ховають під дах будинку (для захисту від зла), частину — висушують для приготування відварів лікарських (наприклад, ромашку, чебрець, волошку, звіробій, м'яту). У цей день українці ходять один до одного в гості, накривають святкові столи, провідують померлих родичів на кладовищі. Для молоді зелені свята — день веселощів і гулянь.

Схожі новини