Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розенко прокоментував можливу відставку уряду після інавгурації

  • 08.05.2019, 11:14
  • 602

Підстав для відставки уряду у зв’язку із обранням нового президента немає, оскільки Кабінет міністрів формується і є підзвітним виключно Верховній Раді України.

Про це заявив сам віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в коментарі УНН.

«Життя, безумовно, розставить усе на свої місця, але уряд працює, і я зараз не бачу жодних підстав для того, щоб якимось чином у конституційний спосіб були здійснені якісь зміни в цьому напрямку», — зазначив віце-прем'єр, відповідаючи на запитання, чи готовий він співпрацювати із командою нового Президента України.

За його словами, підстави для зміни складу або відставки уряду чітко визначені у Конституції. За ними уряд складає свої повноваження перед новообраною Верховною Радою і доля уряду перебуває в руках парламенту.

При цьому він додав, що президент України, згідно з наданими йому повноваженнями, має вносити на розгляд Верховної Ради своїх представників у Кабміні й це його конституційне право — брати участь у формуванні уряду. Тим не менш, Кабмін підзвітний і підконтрольний Верховній Раді Україні, сформований коаліцією парламенту у Верховній Раді Україні.

Схожі новини