Передплата 2024 «Добра кухня»

У Конгресі США закликали Білий дім скасувати відставку Йованович

Конгресмені нагадали, що посол Йованович є відданим державним службовцем

Лідер демократів у Палаті представників США Стені Хойєр і голова Комітету в закордонних справах Еліот Енгель виступили з вимогою до адміністрації США скасувати рішення про відкликання з Києва посла Марії Йованович. Про це йдеться у відповідній заяві конгресменів.

«Відкликавши посла Йованович усього за кілька місяців до закінчення терміну її перебування в Україні, адміністрація шкодить американським інтересам і підриває американську дипломатію. Ми закликаємо адміністрацію негайно скасувати це дивне рішення. У цей період перехідного періоду Україні як ніколи потрібні талановиті фахівці, подібні послу Йованович», — йдеться у заяві.

Конгресмені нагадали, що посол Йованович є відданим державним службовцем і дипломатом найвищого рівня, який представляв Сполучені Штати як при республіканських, так і демократичних адміністраціях.

Політики назвали рішення Білого дому «жорстоким, невдалим і політично мотивованим, оскільки союзники президента Трампа приєдналися до іноземних суб'єктів у лобіюванні за звільнення посла».

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович 20 травня завершує роботу в Україні.

Схожі новини