Передплата 2024 ВЗ

Авіакатастрофа у «Шереметьєво»: параметричний «чорний ящик» літака пошкоджений

  • 07.05.2019, 15:33
  • 501

Параметричний «чорний ящик» літака Superjet, що здійснив жорстку посадку в «Шереметьєво», отримав серйозні пошкодження, звуковий «чорний ящик» в задовільному стані, повідомляє Міждержавний авіаційний комітет (МАК).

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Параметричний реєстратор піддався інтенсивному температурного впливу і отримав серйозні пошкодження. Звуковий реєстратор знаходиться в задовільному стані», — йдеться в повідомленні на сайті МАК.

У відомстві повідомили, що фахівці Науково-технічного центру МАК провели роботу з огляду, демонтажу та підготовці носіїв інформації до копіювання даних.

«Вся польотна інформація скопійована, підготовлена ​​для розшифровки і аналізу», — йдеться в повідомленні МАК.

За даними відомства, комісія з розслідування МАК, в установлений Додатком 13 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 30-денний термін, підготує і представить попередній звіт про результати роботи Комісії з оперативними рекомендаціями щодо безпеки польотів.

Увечері 5 травня літак Sukhoi Superjet 100 авіакомпанії «Аерофлот», що виконував рейс з Москви до Мурманська, повернувся в аеропорт «Шереметьєво», здійснив аварійну посадку і загорівся. На борту перебували 78 осіб, включаючи п'ятьох членів екіпажу. За попередніми даними, під час пожежі на борту загинула 41 особа.

Вранці в понеділок міністр транспорту Р Ф Євген Дітріх повідомив, що Міждержавний авіаційний комітет «розшифровує параметричний самописець і працює з двома іншими». Пізніше офіційний представник СКР Світлана Петренко повідомила, що слідчі з фахівцями МАК приступили до розшифровки і вивчення даних вилучених бортових самописців.

Схожі новини