Передплата 2024 ВЗ

У Польщі затримали жінку, яка розповсюджувала зображення Богоматері з німбом у кольорах ЛГБТ

  • 07.05.2019, 12:13
  • 821

Польська поліція затримала 51-річну жінку за «профанацію образу Божої Матері», яка полягала у поширенні зображень Діви Марії з німбом, розфарбованим у кольори веселкового прапора ЛГБТ.

Про це повідомив глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський, передає «Європейська правда».

«Я вдячний польській поліції за ефективну операцію з виявлення і затримання особи, яка підозрюється у профанації святого для поляків образу Божої Матері. Жодні примовляння про свободу і толерантність не дають нікому права ображати почуття вірних» — написав Брудзінський у Twitter.

Як повідомляє портал Onet, жінку затримали у місті Плоцьку у центральній Польщі. Вона поблизу місцевого костелу розміщувала на біотуалетах і смітниках наліпки і постери з зображенням ікони Ченстоховської Божої Матері, яка особливо шанується у Польщі. Німби Діви Марії і немовляти Христа на зображеннях були розфарбовані у кольори веселки, що також є прапором ЛГБТ.

Брудзінський назвав постери культурним варварством.

Затриманій висунули звинувачення в образі релігійних почуттів і зловживанні об'єктом релігійного культу. За подібний злочин передбачене покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на термін до 2 років.

У прокуратурі Плоцька не виключають, що затриманих у справі може бути більше.

«Чорна Мадонна з Ченстохови» є шанованою візантійською іконою, яка знаходиться в монастирі Ясна Гора, об'єкті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є визначною католицькою святинею Польщі.

Схожі новини