Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«А я люблю мій Львів! І у сезон дощів…» (відео)

До святкування Дня народження Львова у стилі ретро бард Оксана Чухліб презентувала відеокліп про принади столиці Галичини

До когорти музичних робіт про місто Лева доєднався відеокліп відомої львівської співачки, барда, журналіста Оксани Чухліб «А я люблю мій Львів». У кліпі знялися учасники танцювального клубу Swing Up, танцівники Орест та Михайло Козаки, співак Іван-Данило Лихач, музиканти Вадим Войтович, Тарас Яцишин і Максим Чухліб (син авторки пісні), Дмитро Кудрявцев, Оксана Козак. Режисер відео — Олександр Серебров.

Відеокліп — у джазовому стилі, танцівники виконують свінг, який ритмічно споріднений із джазом. У кліпі звучать, зокрема, такі рядки: «А я люблю мій Львів, і у сезон дощів босоніж бігтиму вдаль по тротуарі»… За добу кліп переглянули у соцмережах 40 тисяч осіб, за станом на 7 травня — близько ста тисяч. Над роботою команда працювала близько року. Авторка кліпу зізнається: таке враження, що народила дитину…

Оксана Чухліб за освітою вчитель музики, тривалий час працювала керівником дитячого ансамблю «Зорецвіт», була лауреатом різних пісенних фестивалів. Посіла перше місце на фестивалі «Вітрила пригод» і другу сходинку на Всеукраїнському фестивалі «Оберіг 2017». Друга її освіта — журналістська. Каже, ідея написати пісню про Львів зародилася давно. На це її, зокрема, надихнув стиль життя у Києві, де мешкала дванадцять років. Мегаполіс їй не припав до душі, там почувалася не надто комфортно — щодня сумувала за містом Лева. «Мій сум за Львовом можна зрозуміти, бо наше місто має неповторний шарм, — розповідає співачка. — Моє дитинство минуло в райцентрі Миколаєві, навчалася у Дрогобичі. Київ — мегаполіс, який «ковтає» людей, забирає в них час та життєву енергію. Зрозуміла, там себе гублю, людина розчиняється, як пилинка. А Львів живе одним організмом, як одна велика громада. Більшість львів’ян дотримуються одних традицій, спілкуються однією мовою, ходять до церкви… У Києві я принципово спілкувалася українською. Там мені ставили «діагнози», мовляв «А, ви со Львова? Ну понятно…». А потім казали, що у Львові «так красиво».

Оксана Чухліб каже, що у своїй відеороботі хотіла показати ретро-Львів як сучасне, живе і красиве місто, — такий собі ретро-модерн. «Ще моя ідея полягала у тому, щоб завдяки моїй роботі у людей виникали асоціації про український Львів, — веде далі розмову Оксана Чухліб. — Бо досі багато хто асоціює місто з польською піснею 30-х років «Тільки у Львові».

Під час зйомок виникали певні труднощі та курйози. Спершу музикант зі стажем не змогла знайти танцівників, які виконують свінг. Хтось їй підказав, що кадри для кліпу про ретро-Львів може знайти на площі Ринок, біля статуї Діани, де проводять майстер-класи з танго та свінгу. Танцівники сумнівалися, але погодилися. Потім курйоз трапився з велосипедом, на якому пані Оксана каталася під час зйомок. Пані Чухліб вирішила орендувати велик на вулиці. Одного дня потренувалася, як працює система прокату, як оплачувати за послугу, реєструватися в системі тощо. Наступного дня разом з акторами та знімальною групою пішли, аби зняти кадр з велосипедом. І раптом на них чекала неприємність — система прокату роверів не працювала… У авторки кліпу опустилися руки. Тоді син Оксани Максим пішов шукати велосипед в інше місце (взяв його в людини, яка ремонтувала систему прокату). Зйомки відбулися у ресторані інтер’єр якого відповідає джазовому стилю кліпу.

Схожі новини