Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Катастрофа літака в «Шереметьєво»: серед постраждалих є українець

  • 06.05.2019, 13:50
  • 636

У результаті катастрофи пасажирського літака Sukhoi SuperJet 100 в московському аеропорту «Шереметьєво» постраждав один громадянин України, якого доправили до лікарні.

Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив заступник директора департаменту — начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

«За попередньою інформацією виявлено, що серед пасажирів був громадянин України, який травмований і зараз перебуває в лікарні», — сказав Кирилич.

«Але я підкреслюю, що це попередня інформація. Ми ще не одержали інформаційне повідомлення російської сторони. Ситуація змінюється, дані дедалі оновлюються, отже ми можемо одержати і іншу інформацію. Але ця первинна інформація, яку ми одержали, підтверджує, що серед постраждалих є громадянин України», — додав він.

Нагадаємо, лайнер «Аерофлоту» Sukhoi Superjet 100, який здійснив аварійну посадку в аеропорту «Шереметьєво» 5 травня, прямував з Москви до Мурманська. Загалом на борту літака було 78 осіб — 73 пасажири і п'ять членів екіпажу.

За фактом аварійної посадки і загоряння літака порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу РФ («Порушення правил безпеки руху й експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб»).

Основна версія загоряння на борту літака — влучення блискавки. У результаті катастрофи літака в московському аеропорту «Шереметьєво» загинула 41 людина.

Схожі новини