Передплата 2024 ВЗ

Комісія КСУ знайшла підстави для звільнення одіозного Шевчука, — ЗМІ

  • 06.05.2019, 12:50
  • 667

Постійна комісія з питань регламенту та етики Конституційного Суду знайшла підстави звільнити голову КСУ Станіслава Шевчука з посади судді.

Таке рішення ухвалене на засіданні комісії, повідомляє «Укрінформ» із посиланням на інформацію обізнаного співрозмовника у суді.

«Постійна комісія з питань регламенту та етики Конституційного Суду України дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Шевчука Станіслава Володимировича з посади судді Конституційного суду України у зв'язку з вчиненням ним істотного дисциплінарного проступку, грубим та систематичним нехтуванням своїми обов'язками, що є несумісним зі статусом судді КСУ та виявило його невідповідність займаній посаді», — йдеться у резолютивній частині рішення комісії.

За дане рішення проголосували шестеро суддів.

Зокрема, Шевчука звинувачують у виданні незаконних розпоряджень, політизації діяльності суду, ігноруванні ним прав суддів.

Крім того, у діях голови КСУ вбачають ознаки кримінальних правопорушень. Йдеться про зловживання службовим становищем, нецільове використання бюджетних коштів та втручання у роботу суддів.

Спеціальне засідання, на якому судді розглядатимуть висновок Постійної комісії з питань регламенту та етики, має відбутися 14 травня.

Таким чином, Станіслав Шевчук може втратити посаду судді Конституційного Суду й автоматично посаду голови суду.

Згідно зі статтею 21 закону «Про Конституційний Суд України» однією з підстав для звільнення з посади судді є «вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного Суду або виявило його невідповідність займаній посаді».

Наразі на сайті КСУ відсутня інформація про проведення 14 травня спеціального засідання.

Як повідомлялося, 25 квітня на сайті КСУ була розміщена заява, у якій йшлося, що КС не чинитиме перешкод у здійсненні процедури приведення до присяги новообраного президента.

Схожі новини