Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ми отримуємо багато погроз від прихильників Росії», — власник чеського готелю

  • 05.05.2019, 19:08
  • 853

Після рішення Конституційного суду Чехії власник чеського готелю, який відмовився поселяти громадян Росії через анексію Криму, отримує численні погрози.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Повідомлення з погрозами Томашу Крчмаржу присилають через соціальні мережі росіяни і чехи, які підтримують позицію Москви.
Після кількох повідомлень, в яких йшлося про погрози фізичної розправи над власником та ймовірного підпалу готелю, Томаш Крчмарж звернувся до поліції.

«Ми отримуємо багато погроз від прихильників Росії. Погрожують, що вб'ють власника готелю, а сам готель підпалять», — сказав Крчмарж.

Після незаконного референдуму 16 березня 2014 року Росія анексувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Крчмарж 24 березня 2014 року вивісив на дверях готелю оголошення про те, що в ньому не селитимуть громадян Росії через анексію Криму. Зокрема, у Brioni Boutique Hotel відмовилися здати номери для 49 російських спортсменів. Пізніше Крчмарж зробив виняток для росіян, які напишуть заяву про незгоду з приєднанням Криму. Власника готелю тоді оштрафували на 50 тис. крон ($ 2270).

Оскаржуючи штраф, Крчмарж дійшов до Конституційного суду, який 30 квітня 2019 року постановив, що про дискримінацію не йшлося, і повернув справу у Вищий адміністративний суд Чехії.

Схожі новини