Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина відзначила 104-ту річницю перемоги Січових стрільців у бою на Маківці

  • 05.05.2019, 16:42
  • 582

Сьогодні, 5 травня, відбулись урочисті заходи з відзначення 104-ї річниці перемоги Українських січових стрільців на горі Маківка, що у Сколівському районі Львівщини.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Віддали шану героїчному подвигу Січових стрільців, які загинули в боях з російськими окупантами, керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська, представники громадських організацій, ветерани національно-визвольних змагань, бійці Української армії та добровольчих батальйонів, жителі навколишніх сіл та гості із інших областей України.

«За останніх сто років Україна виборює свою незалежність вперше як незалежна держава. Ми маємо твердо знати, що наше майбутнє залежить від нас з вами, від кожного з нас, від нашої роботи. Чи довго стане сили боронити кордони та віри в те, що ця боротьба не марна. Ми, тут, кожен на своєму місці, мусимо переконувати наших захисників, що боротьба недаремна. Ми не дозволимо більше жодному ворогу своїми чобітьми топтати нашу землю. Працюймо і живімо так, аби сучасні герої, які полягли на російсько-українській війні були останніми похованими за незалежність воїнами. Для цього ми мусимо згортуватися і йти до перемоги проти одного ворога», — звернулась до усіх присутніх керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Урочистості розпочались із традиційного сходження на гору Маківка. Опісля, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Після чину панахиди відбулось громадське віче.

Довідка:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Схожі новини