Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії допустили вихід із конвенції про захист прав людини

  • 05.05.2019, 13:50
  • 528

У 2014−2015 роках російських парламентаріїв позбавили низки прав у ПАРЄ через окупацію Р Ф Криму.

У 2014−2015 роках російських парламентаріїв позбавили низки прав у ПАРЄ через окупацію Р Ф Криму.

Постпред Росії при Раді Європи Іван Солтановський не виключає можливості виходу країни з Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та РЄ, якщо не вдасться знайти компроміс.

Про це повідомляє УНІАН

«Ми розглядаємо всі варіанти розвитку подій, у тому числі з точки зору їх зовнішньополітичних наслідків як для Росії, так і для міжнародних відносин на Європейському континенті», — заявив він в інтерв'ю РИА Новости.

Водночас, Солтановський підкреслив, що Москва не шкодує, що свого часу вступила до РЄ, оскільки «радоєвропейський досвід» допоміг «модернізувати російську правову систему, гуманізувати судочинство і пенітенціарну систему», інтегрувати російську освіту в європейську систему.

Як повідомлялося, на квітневій сесії у 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів через анексію Криму.

З того часу РФ фактично бойкотує засідання Асамблеї та вимагає відновлення її прав у повному обсязі. У червні 2017 року Росія відмовилася платити членські внески до Ради Європи до відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ.

З січня 2018 року триває кампанія за повернення делегації РФ до складу ПАРЄ.

Схожі новини