Передплата 2024 ВЗ

Як в Голлівуді: у Києві чоловік викрав авто з поліцейським у салоні

  • 04.05.2019, 20:33
  • 544

У Києві чоловік викрав машину зі співробітником поліції в салоні — він не реагував на вимоги зупинитися, зловмисника переслідували правоохоронці на авто.


Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Головне управління Національної поліції в Києві.

Так, у поліцію звернувся власник Honda CR-V через зникнення машини, яку він залишив біля будинку на вулиці Дмитрівській. У ході оперативних заходів було встановлено особу чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у викраденні іномарки.

«Надалі ми знайшли викрадений автомобіль, який вже був на інших номерних знаках. Але коли побачили, що зловмисник сідає в викрадену машину, один з оперативників встиг сісти на пасажирське сидіння, щоб його затримати. Водій не відреагував на законні вимоги поліцейського зупинитися і рушив з місця, а інші співробітники почали переслідувати їх», — заявив начальник сектора карного розшуку Шевченківського управління поліції.

Відзначається, що співробітник поліції, який їхав у машині з підозрюваним, попередив його про застосування табельної вогнепальної зброї і зробив чотири постріли в моторний відсік, щоб зупинити авто. Проте, правопорушник продовжив рух і вдарив поліцейського. Незабаром він зупинився і намагався втекти, але його затримали і доставили в управління поліції.

Підозрюваним виявився 47-річний киянин. Розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю) і ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схожі новини