Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не ризикуйте: 7 продуктів, які стають небезпечними при повторному нагріванні

  • 04.05.2019, 10:58
  • 735

Представляємо вашій увазі ТОП-7 продуктів, які стають потенційно небезпечними при повторній термічній обробці і більш шкідливими, ніж корисними. Цікаво які саме? Тоді читайте далі.

Про це повідомляє Ukrhealth.

Гриб

Гриби краще їсти відразу, після того як вони були приготовлені або підсмажені. Не рекомендовано вживати їх повторно розігрітими. Адже в результаті впливу високих температур на цей продукт, що містяться в них білки утворюють шкідливі сполуки, які відносяться до числа не безпечних. Тому, якщо ви хочете пригостити грибами своїх гостей, готуйте свіжу порцію.

Олія

При розігріві в структурі олії утворюються небезпечні жирні транс-жири. Вони негативно впливають на обмін речовин людини. В деяких випадках навіть збільшують ризик розвитку раку.

Рис

Не варто тримати його при кімнатній температурі, адже навіть при 18−20 градусах в ньому розмножуються небезпечні для організму бактерії. Приготований рис намагайтеся тримати тільки в холодильнику.

Картопля

Це найбільш ходовий в нашому раціоні продукт. У картоплі містяться бактерії, які при термічній обробці руйнуються, а ось зберігання цієї страви при кімнатній температурі може викликати розмноження патогенної флори. Тому розігрівати картоплю можна, тільки варто зберігати її правильно, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.

Яйце

Яйця — один з основних продуктів, що містять в собі велику кількість білків, незамінних для нашого організму. При повторному нагріванні яєць в них синтезуються небезпечні речовини, тому краще не ризикувати.

Курка

Білкові сполуки, якими насичено м’ясо курки, нарівні з яйцями і грибами також небезпечні для організму людини. Адже в результаті підвищеної температури при підігріві і реакції, що відбувається в них, з корисних вони перетворюються на шкідливі.

Цибуля

Цибуля, селера і буряк — овочі, які ми так часто використовуємо в супах. Однак розігрів страви з цим інгредієнтів небезпечний. Оскільки ці овочі часто містять в собі нітрати, що перетворюються при нагріванні в нітрити, які іноді можуть спричиняти розвиток онкологічних захворювань.

Схожі новини