Передплата 2024 «Добрий господар»

США відмовили у видачі візи главі Конституційного суду України: відома причина

  • 03.05.2019, 19:28
  • 1 592

Главі Конституційного суду Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США.

Про це інформує «Громадське» із посиланням на повідомлення Центру протидії корупції.

«Джерела зазначають, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення», — додали у ЦПК.

Нагадаємо, 26 лютого стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про відповідальність за незаконне збагачення. Зі скаргою на цю статтю КК до Конституційного суду 12 грудня 2017 року звернулися 59 народних депутатів. Їхні інтереси в суді представляє депутат від «Народного фронту» Павло Пензеник.

Сам глава Конституційного суду, коментуючи скасування кримінальної статті щодо незаконного збагачення, заявив, що у США також немає цієї статті.

Громадські організації попередили, що скасування відповідальності за незаконне збагачення призведе до припинення співпраці з МВФ.

Національне антикорупційне бюро оголосило, що рішення КСУ означає, що всі кримінальні провадження в частині, що стосується незаконного збагачення цих осіб, будуть закриті.

Світовий банк та G7 закликали Україну повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні ввели у 2015 році в рамках виконання Плану дій з візової лібералізації ЄС. Ця вимога також було включена в меморандум співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Схожі новини