Передплата 2024 «Добрий господар»

Зустріч команди Зеленського з послами ЄС у Брюсселі: стали відомі деталі переговорів

  • 03.05.2019, 12:53
  • 879

Радники новообраного президента України Володимира Зеленського перебувають у Брюсселі, де проводять зустрічі з представниками Єврокомісії та послами ЄС.

Про це заявила заступниця голови генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства і розширення Катаріна Матернова, повідомляє «Європейська правда».

«Рада вітати радників нового президента України Зеленського Олександра Данилюка і Руслана Рябошапку з приводу раннього візиту до Брюсселя, в тому числі для зустрічі з послами ЄС у Комітеті з питань політики та безпеки», — написала Матернова.

Данилюк у команді Зеленського відповідає за міжнародні відносини, економіку, фінансову і банківську політику, Рябошапка — за правоохоронну та антикорупційну політику.

Як заявив радник Зеленського з міжнародних відносин, економіки, фінансової і банківської політики Олександр Данилюк на брифінгу у Брюсселі, вони представили у Брюсселі його програму щодо зовнішньої політики на найближчий час.

«Вчора ми виступали на політико-безпековому комітеті, членами якого є 28 послів країн ЄС. Ми представили там програму і перші кроки новообраного президента Володимира Зеленського. Ми побачили дуже високу зацікавленість, розуміння, що президент має високий рівень підтримки. Говорили про те, як активізувати роботу в нормандському форматі, як відповідати на провокації РФ, зокрема, паспортизацію в ОРДЛО», — сказав Данилюк.

Данилюк зазначив, що пропозиція про зустріч надійшла від європейської сторони.

За його словами, сьогодні ще відбудуться зустрічі з дипломатичними радниками президента Єврокомісії та президента Європейської ради.

«Для нас це важливо, тому що багато реформ, які почалися раніше, мають бути завершені зараз. Люди, які працювали з Україною раніше, тепер хочуть почути порядок денний нового президента і його першочергові кроки. Здається, те, що ми говорили, їх дуже порадувало», — зазначив радник з питань правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка.

Схожі новини