Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Нема більше мого Іванка»: помер 2-річний хлопчик з Львівщини, який впав у каструлю з окропом

  • 03.05.2019, 11:12
  • 710

Сьогодні вночі, 3 травня, в реанімації 8-ї міської клінічної лікарні помер 2-річний Іванко Малетич з села Сусідовичі Старосамбірського району.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Трагедія сталась 23 квітня — хлопчик упав у каструлю з окропом. 10 днів лікарі боролися за його життя.

«Нема більше мого Іванка. О 2.45 він помер», — зателефонувала вночі мати хлопчика Іванна.

Вчора завідувач опікового центру Василь Савчин сказав, що стан дитини критичний.

«Температури при таких опіках нема, лейкоцитів практично нема, організм дитини не бореться», — повідомив Василь Савчин.

Хлопчика хотіли відправити на лікування у Бостон, у клініку «Шрайнерс госпіталь», де працює професор Гарвардської медичної школи Геннадій Фузайлов. У цій клініці рятують дітей з опіками зі всього світу. Там з 2005 року врятували понад 60 дітей з України, які обпекли 70−80% тіла.

«30 квітня нам сказали готували документи, аби їхати на лікування до США. Раніше паспортів, віз у нас не було. Але вранці, 1 травня, лікар сказав, що стан Іванка різко погіршився і він просто не перенесе перельоту», — повідомила мати хлопчика Іванна.

На 5−8 день після опіків, за словами лікарів, організм починає відторгувати обпечену шкіру і тоді дуже багато токсинів всмоктується в кров. Це дуже важкий період, особливо для такої маленької дитини.

Нагадаємо, 23 квітня мати нагріла 40-літрову каструлю води, щоб попрати дітям одяг. Поставила надворі, аби трохи охолола. Відволіклася ненадовго. Іванко, що бігав неподалік, впав у каструлю з окропом.

Схожі новини