Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Акції пам’яті в Одесі: на Куликовому полі сутички між проукраїнськими активістами та їх опонентами (фото, відео)

  • 02.05.2019, 18:53
  • 918

В Одесі на Куликовому полі, де відбуваються масові акції з нагоди 5-ої річниці масових заворушень 2014 року, відбуваються конфлікти між проукраїнськими активістами і їх опонентами.

Про це повідомляє УНІАН.

На площу прийшли кілька представників патріотичних організацій, на появу яких агресивно відреагувала частина присутніх тут людей.

Зокрема, один з активістів приніс червоні кульки, які почала проколювати гострим предметом літня жінка. Свою поведінку вона і її прихильники аргументували тим, що червоний — святковий колір, а радіти «тут немає чому».

Також присутні негативно поставились до лідера громадської організації «Вуличний фронт» Дем'яна Ганула, який прибув на площу з прапором України на плечах.

Проукраїнські активісти періодично викрикують «Слава Україні!», опоненти — «Бандерівські біси, геть з Одеси», «Одеса — російське місто» тощо.

Проросійськи налаштована група людей вимагає, щоб правоохоронці вивели активістів з площі. Поліція діалогу намагається врегулювати ситуацію.

Нагадаємо, сьогодні в Одесі обмежено доступ на Куликове поле і Соборну площу через заходи, пов'язані з річницею масових заворушень 2 травня 2014 року. По периметру зазначених місць перебувають працівники поліції. Вхід до місць проведення заходів здійснюється лише через фільтраційні пункти. 1 травня на в'їзд до Одеси було введено контроль.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали більш як 200. Зіткнення почалися в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Відтак проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалось наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Схожі новини