Передплата 2024 ВЗ

Викликає почуття самотності: Супрун зробила неочікувану заяву про небезпеку соцмереж

  • 02.05.2019, 12:10
  • 713

Соцмережі можуть викликати відчуття самотності, а часом навіть спонукають людей втрапляти в небезпечні ситуації.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун у Facebook.

Як відзначає Супрун, кількість друзів в соціальних мережах не є підтвердженням соціалізації. Навпаки, кількість друзів у соцмережах стає причиною виникнення почуття самотності.

Вона додала, що спілкування в соцмережах може призвести до появи додаткового стресу, підвищення тривоги, погіршення настрою і навіть виникнення депресії.

Соцмережі також можуть призвести до проблем зі сном, зниження самооцінки та розвитку інтернет-залежності.

«Останнім часом експерти багато говорять про шкоду соціальних мереж для здоров’я. До прикладу, про те, що вони роблять людей більш самотніми. Дослідження вказують, що кількість віртуальних друзів не підтверджує нашу соціалізованість та готовність спілкуватися, часом навпаки впливає на відчуття самотності в реальному житті», — написала Супрун.

Оцільниця МОЗ також додала, що існує також безліч досліджень, які підтверджують негативні ефекти від надмірного користування соцмережами. Як-от появи додаткового стресу, підвищення відчуття тривоги, погіршення настрою та навіть депресії. До негативних наслідків відносять й розвиток залежності, зниження самооцінки та порушення сну.

Зокрема, вона зазначила, що на самопочуття впливають і вподобання під фото. Часом вони навіть спонукають людей втрапляти в небезпечні ситуації заради отримання більшої кількості «лайків» під фото.

«Отримати лайк — один з вагомих мотиваторів будь-якої діяльності в багатьох соцмережах. Лайки є основною причиною, чому люди розміщують публікації. Втім, не лише. Багато людей шукають відчуття підтримки, коли публікують щось в соціальних мережах», — написала Супрун.

Схожі новини