Передплата 2024 «Добра кухня»

Трагедія 2 травня: Одесу посилено охоронятимуть, на в’їзді у місто працюватиме контроль

  • 01.05.2019, 20:31
  • 608

В Одесі у зв’язку з проведенням масових заходів до річниці трагедії 2 травня поліція перейде на посилену службу. Публічну безпеку забезпечуватимуть понад 2 тисячі правоохоронців.

Про це повідомили у поліції Одеської області.

Також до охорони порядку буде залучено військовослужбовців Нацгвардії, курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ та правоохоронців з інших регіонів України.

«Усі вони у посиленому режимі патрулюватимуть вулиці та місця масового скупчення громадян. У місцях проведення масових заходів працюватиме «поліція діалогу», — йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що на Куликовому полі та Соборній площі буде введено тимчасові обмеження для недопущення порушень публічного порядку.

«Вхід здійснюватиметься лише через встановлені фільтраційні пункти. У цих районах діятимуть обмеження руху транспорту», — заявили правоохоронці та нагадали про заборону виготовлення, поширення, а також публічного використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

Як заявив перший заступник глави МВС Сергій Яровий, усі підрозділи МВС готові реагувати на будь-які провокації та виклики.

«1 травня о 18:00 запроваджується контроль на в’їзд у місто, на стаціонарних та додаткових постах буде проводитися ретельна перевірка транспортних засобів. О 9:00 2 травня розпочинається посилене патрулювання центральних вулиць міста, тимчасово там обмежать рух. На посилений режим несення служби заступає близько 2500 правоохоронців», — повідомив Яровий.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 зазнали поранень, більшість загинули під час пожежі у Будинку профспілок.

Правоохоронні органи розпочали близько десятка кримінальних проваджень за різними фактами, найбільш резонансне — справа про події на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими й проукраїнськими активістами.

Схожі новини