Передплата 2024 ВЗ

Синоптики розповіли, коли в Україні припиняться дощі та потепліє

  • 01.05.2019, 20:56
  • 3 806

Циклон Valentin у четвер, 2 травня, залишить територію країни, проте його атмосферні фронти завтра ще впливатимуть на погоду в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

Відзавтра температура повітря в Україні, згідно з даними синоптика, зростатиме. У більшості областей України очікується від 13 до 19 градусів тепла. При цьому місцями ймовірний невеликий дощ та сильний вітер.

«2 травня сильні опади в Україні припиняться, дощі будуть періодичними, невеликими, максимум помірними. Західний вітер очікується рвучким, до сильного. Температура повітря, як тільки відчує, що старенький циклон відвернувся, пожене вгору. Ну, може й не пожене, проте явно почне підвищуватися. Особливо там, де будуть прояснення», — пише Діденко.

У Києві 2-го травня дощі також послабшають та припиняться. Найближча ніч буде холодною, 5−6 градусів тепла, завтра вдень потепліє до +14.

За даними Укргідрометцентру, на Закарпатті та півдні країни температура підніметься до 21 градусу тепла. При цьому, за прогнозом Діденко, на заході та півночі України вже з 5−6 травня знову холоднішатиме.

Схожі новини