Передплата 2024 ВЗ

Видно навіть на території «ЛНР»: велетенський прапор України замайорів над Донбасом (відео)

  • 01.05.2019, 16:23
  • 552

Велетенське жовто-блакитне полотнище замайоріло над центром українського селища Трьохізбенка на Луганщині. Прапор України видно навіть на тимчасово окупованій бойовиками «ЛНР» території, до якої від нього близько кілометра.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Такий символічний подарунок напередодні Великодня зробили мешканцям селища українські військові Об'єднаних сил разом із волонтерами.

Державний символ підняли над селищним клубом військовослужбовці окремої гірсько-штурмової бригади, які тримають оборону в цьому районі.

Крім цього, волонтери привезли в подарунок великий патріотичний банер, виготовлений за ескізами людини, що мешкає на тимчасово окупованій території.

«Я хочу, щоб усі українці знали, що й на тому боці фронту є теж патріоти України і вони чекають свого звільнення», — каже волонтер.

«Я уродженець Криму, — розповідає один з військовослужбовців Олександр. — Російська агресія забрала в мене батьківську домівку та землю. І я зараз в армії, щоб повернути дітям вкрадене дитинство. В кожному населеному пункті, куди приходить мій підрозділ, ми обов’язково піднімаємо наш жовто-блакитний стяг! Це символ приналежності до єдиної та незалежної України».

Багато емоцій викликало підняття Державного Прапора і у мешканців Трьохізбенки.

«Для мене Державний Прапор — це дуже особистий символ віри й надії, — щиро зазначила чудовою українською вчителька російської мови Ірина. — Впевнена, що він буде гордо майоріти над всіма містами й селами Луганщини і Донеччини!»

«Христос Воскрес — воскресне й Україна!» — розчулено вимовила Ірина.

Схожі новини