Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спроба перевороту у Венесуелі зазнала поразки

  • 01.05.2019, 13:24
  • 686

Президент-диктатор Ніколас Мадуро оголосив про перемогу над опозиціонерами.

«Увечері у вівторок Мадуро оголосив перемогу над повстанням, привітавши збройні сили з перемогою над «цією невеликою групою, яка мала намір поширювати насильство за допомогою путчистських сутичок», — йдеться в повідомленні AFP.

У вівторок лідер опозиціонерів Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії «Операції Свобода» з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

На тлі масових протестів у Венесуелі президент Ніколас Мадуро був готовий тікати на Кубу, але Росія переконала його залишитися. Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю CNN. Помпео додав, що Сполучені Штати пригрозили Гавані санкціями у випадку, якщо вона надасть прихисток диктаторові-втікачу.

«Ми сказали росіянам, ми сказали кубинцям, що це неприйнятно. Неприйнятно мучити людей голодом. Неприйнятно дозволяти хворим дітям залишатися без можливості отримати ліки», — заявив держсекретар США.

Тим часом тисячі прихильників венесуельської опозиції вийшли на шосе біля авіабази «Ла Карлота» у Каракасі. Солдати, які підтримують Гуайдо, носили сині нарукавні пов'язки, щоб продемонструвати свою відданість лідеру опозиції. Поліція і військові, вірні Мадуро, зустріли демонстрантів сльозогінним газом, водяними гарматами і бронетехнікою. Захисники режиму в'їхали в натовп маніфестантів броньованими автомобілями, внаслідок чого постраждали люди.

За словами представників охорони здоров'я Венесуели, під час зіткнень у Каракасі 69 осіб отримали поранення, в тому числі двоє — кульові.

Венесуельський диктатор Мадуро, якого підтримує Росія, зазначив, що повстання «не залишиться безкарним» і прокуратура порушить кримінальну справу у зв'язку з «серйозними злочинами, скоєними проти конституції, верховенства закону і права на мир».

Схожі новини